maanantai 28. maaliskuuta 2016

Äiti me ollaan täällä!

Heippatirallaa!

Nyt on eka viikko kulunu täällä Brnossa. Aika on menny tosi nopeesti ja ollaan tutustuttu kaupunkiin paljon, oppaanamme salaperäinen "Finnish Blond" joka oli viime vuonna täällä työharjoittelussa. Se, että joku on ollut täällä oppaana on helpottanut kaupunkiin tutustumista aivan älyttömän paljon. Sen myötä on myös tutustunut kaupunkiin huomattavasti nopeammin. Moni paikka missä ollaan käyty nyt tän viikon aikana on ollut piilossa tai sellasessa paikassa mitä ei heti huomaa. Täällä on tosi siistejä kahviloita, pubeja ja ravintoloita ja tuntuu ettei ruoka tai juoma maksa juuri mitään. Merin huomautus; Se juuri on pelottavaa, jollei mikään maksa mitään, silloin tuhlaa entistä helpommin rahaa! Täytyy olla varovainen :D 

Aluksi kun saavuttiin Brnon, oli pienoinen järkytys. Hostelli oli vähä mitä oli ja Santeria jännitti kaupunki suuresti. No, siitä selvittiin ja saatiin ruokaakin kaiken lisäksi niin ei mitään hätää ollut. Ruoka on ollut erittäin hyvää täällä ja sitä on aivan laidasta laitaan. Merin lempiruokaa on ollut mozarellatomaattipestopasta. Santerin lempiruokaa on kaikki :D. 

Julkinen liikenne toimii kuin unelma. Trameja menee kokoajan ja yölläkin menee busseja tunnin välein. Työpaikoille pääsemme kaikki helposti trameilla ja busseilla. Kävimme tutustumassa työpaikkoihimme alkuviikosta ja ne olivat posiviitisia yllätyksiä. Merin työpaikka, Pavlac oli kokonaan uusi paikka, jossa kukaan EP opistolta ei ole ollut vielä työssäoppimassa. En vielä oikein täysin ymmärrä, mikä paikka on, muutakuin että se on tavallaan romaneille tarkoitettu "nuoppari". Vapaa-ajanviettopaikka, joka on turvallinen ympäristö ja ennaltaehkäisee joutumista ongelmiin. Pavlac sijaitsee vähän huonommalla alueella. Paikassa ilmeisesti tehdään myös sosiaalityötä romaneille, sekä katutyötä. Kerron lisää heti kun itselleni selviää myös :D Huomenna ensimmäinen päivä. Jännittää, mutta odotan innolla!

Santerin työssoppimispaikka on Salesian center, joka on kirkon alla toimiva vapaa-ajanviettopaikka nuorille. Salesian centerissä tarjotaan ohjattua toimintaa laidasta laitaan sekä vapaata oleskelua. Salesian centerin pihassa on parit futiskentät sekä muita urheilumahdollisuuksia. Harmikseen Santeri joutuu siis ilmeisesti pelaamaan jalkapalloa. Kuulostaa jännältä, huomenna siis eka päivä niin sitten tietää lisää.

Kävimme myös päiväkodissa, jonne meidän matkaseuralainen "another finnish blond" menee. Hän on Keski-Suomen opistosta. Päiväkoti vaikutti hyvin vilkkaalta paikalta. Olimme tiistai-iltana heidän kevätjuhlassa, jossa lapset lauloivat, heittivät jonkin oksaisen akan puroon ja askartelemillaan sinisillä avaimilla he "avasivat kevään" ja tällä tavoin he toivottavat kevään tervetulleeksi. Hirveän söpö ilta!

Sitten vielä hieman kuvamateriaalia täältä!


Santerin viiden tähden hotellihuone- Sänkynä kaksi patjaa
Brnon tori- Huomatkaa kevät kaupungissa
Brnon kuuluisa heppa
Pääsiäisjannuja kaupoillaLisää kuvateksti

Brnon musta "kello". Ei kukaan tiedä miten siitä ajan näkee.
Kiirastorstaina kaikki oli täällä vihreetä. Ruoka, juoma ja kaikki patsaat oli heijastettu vihreeksi pääsiäisen kunniaksi.

Suorittamassa Amazing Race: Brno editonia. Tehtävänä etsiä katosta roikkuva kroko

Rakkaudella: Meri ja Santeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti